نقشه ویلا دوبلکس
 
 

طراحی نقشه یا پلان دوبلکس ویلایی، اولین قدم در ساخت یک خانه دوبلکس است. پلان، علاوه بر محل اتاق‌ها و اندازه آنها، مبلمان، تجهیزات تهویه مطبوع، کاغذ دیواری و تزئینات داخلی را نیز مشخص می‌کند و به‌عبارت دیگر، یک دورنمای کامل از خانه‌ای که هنوز ساخته نشده است را در اختیار قرار می‌دهد. به‌همین دلیل لازم است قبل از اقدام به‌ساخت ویلا، اطلاعات بیشتری را درباره نکات مهم طراحی پلان ویلایی دوبلکس کسب کنیم. این اطلاعات کمک می‌کنند تا یک طراحی زیبا و در عین حال کاربردی را برای خانه خود در نظر بگیریم.

@title

ویلای دوبلکس

«دوبلکس» به‌معنای دوگانه است و ویلای دوبلکس ویلایی است که از دو واحد نشیمن مستقل، اما در ارتباط با هم، تشکیل‌شده است. این دو واحد می‌توانند در کنار هم باشند و یا بر روی یکدیگر قرار گرفته باشند. با‌این‌حال، تمرکز این مقاله بیشتر بر نقشه ویلا دوبلکس دو طبقه است.

پلان ویلایی دوبلکس معمولا فضای زیادی را ارائه می‌کنند که با استفاده از آن، عملکردهای مختلف خانه را می‌توان به‌طور هوشمندانه در دو سطح پخش کرد.

در نقشه ویلا دوبلکس دوطبقه، طبقه پایین معمولاً برای رفت‌و‌آمد و برنامه‌های جمعی استفاده می‌شود؛ زیرا تمام قسمت‌های مشترک مانند اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری و آشپزخانه را در خود جای داده است. این درحالی‌ است که طبقه بالای پلان دوبلکس ویلایی، خصوصی‌تر بوده و اتاق خواب‌ها را در خود جای می‌دهد.

برخلاف یک آپارتمان، نقشه ویلا دوبلکس به‌شما امکان می‌دهد خلاق‌تر باشید و طبقات را طوری طراحی کنید که علاوه بر ایجاد یکپارچگی، فضاهای مستقلی را در اختیار شما قرار بدهند.همچنین شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مطالعه ویلای دوبلکس بپردازید.

طراحی نقشه ویلا دوبلکس

اگر می‌خواهید پلان ویلایی دوبلکس شما منحصر‌به‌فرد شود، لازم است برخی از نکات کلیدی را در طراحی نقشه ویلا دوبلکس در نظر بگیرید. برخی از این نکات به‌شرح زیر هستند.


چیدمان المان‌ها در پلان ویلایی دوبلکس

وقتی صحبت از پلان دوبلکس ویلایی و چیدمان بخش‌های مختلف داخل آن می‌شود، قوانین سفت و سختی وجود ندارد. اگرچه معمول‌ترین نقشه ویلا دوبلکس شامل اتاق خوب‌ها در طبقه بالا و فضاهای عمومی در طبقه پایین است، اما حتما لازم نیست پلان ویلایی دوبلکس به‌این شکل باشد. اگر بخواهید می‌توانید اتاق خواب‌ها را در طبقه پایین و پذیرایی و یک آشپزخانه مجزا را در طبقه فوقانی بسازید. حتی می‌توانید ورودی خانه را از طبقه بالا قرار دهید.

راه پله در پلان دوبلکس ویلایی

راه پله، نقطه اصلی اتصال بین دو طبقه در نقشه ویلا دوبلکس است. این بخش، ستون فقرات خانه محسوب‌شده و طبقات را به‌‌هم متصل می‌کند. محل قرار دادن راه پله، می‌تواند تاثیر زیادی بر ظاهر خانه داشته باشد. برخی از افراد، پلان دوبلکس ویلایی را طوری طراحی می‌کنند که راه‌پله‌ها در مرکز قرار بگیرید؛ درحالی‌که عده‌ای دیگر ترجیح می‌دهند محل رفت‌و‌آمدِ بین دو طبقه را به‌یک گوشه منتقل کنند.

در مواردی که پله‌ها در قسمت وسط قرار می‌گیرند، لازم است جنس و ظاهر آنها کاملا شکیل باشد تا یک بخش زینتی از نقشه ویلا دوبلکس محسوب گردند. راه‌پله‌های مارپیچ و مرمری برای قرار دادن در قسمت وسط پلان ویلایی دوبلکس بسیار مناسب هستند. استفاده از نرده‌های فلزی مارپیچ می‌تواند زیبایی پله‌ها را بیشتر کند و آنها را به‌نقطه کانونی پلان دوبلکس ویلایی تبدیل نمایند.

دیوار پشت راه‌پله

دیوار پشت راه‌پله بزرگ‌ترین دیوار نقشه ویلا دوبلکس محسوب می‌شود و به‌همین دلیل لازم است تمهیدات خاصی برای زیباسازی آن انجام گردد. با توجه به‌وسیع‌بودن این دیوار، نصب تابلوهای بزرگ و یا یک آینه دیواری با ارتفاع زیاد می‌تواند جلوه زیادی به‌خانه ویلایی شما بدهد.

رنگ‌ها پلان ویلایی دوبلکس

رنگ‌ها یکی از مهمترین بخش‌های طراحی پلان ویلایی دوبلکس محسوب می‌شوند. آنها به‌خانه روح می‌دهند و سبک آن را مشخص می‌کنند.

به‌طور کلی، استفاده از رنگ‌های روشن در پلان دوبلکس ویلایی سبب می‌شود فضای خانه بزرگ‌تر به‌نظر رسیده و دلباز و شاد شود. رنگ سفید معمولا با سایر تزئینات ساختمان هم‌خوانی دارد و در اکثر موارد رنگ ترجیحی غالب برای نقشه ویلا دوبلکس است. با‌ این‌حال، استفاده از رنگ‌های روشن دیگر مثل صورتی ملایم و یا آبی، برای اتاق‌خواب‌ها و راهرو‌ها مناسب است.

همچنین، می‌توان با تغییر رنگ، فضاهای مختلف پلان ویلایی دوبلکس را از هم متمایز کرد. به‌عنوان مثال، تفاوت در رنگ به‌کار رفته در آشپزخانه و اتاق نشیمن، سبب می‌شود این دو فضا به‌شکل بصری از هم مجزا شوند.

نور در پلان ویلایی دوبلکس

عنصر نور نقش اساسی در طراحی پلان دوبلکس ویلایی دارد. لازم است جهت اتاق‌ها و پنجره‌ها بر اساس تابش خورشید مشخص شوند. پنجره‌های جنوبی بیشترین آفتاب را ارائه می‌دهند، درحالی‌که خانه‌هایی با پنجره‌های شمالی، نور کمتری دارند. نور کافی علاوه بر این‌که بر ویژگی‌های بصری پلان ویلایی دوبلکس تاثیر می‌گذارد، نقش زیادی در صرفه‌جویی در هزینه‌ها و مصرف انرژی دارد. نور کافی، برای تنظیم ساعت فیزیولوژیک و بسیاری از عملکردهای مربوط به‌سلامتی افراد مهم است. بنابراین، لازم است هنگام طراحی پلان دوبلکس ویلایی، به‌تامین نور کافی توجه زیادی شود. شرکت مهندسی ابراهیم زاده مفتخر است تا تمام اطلاعات مورد نیاز نمای ویلا دوبلکس را در اختیار شما قرار دهد.


انواع نقشه ویلا دوبلکس

انواع پلان ویلایی دوبلکس از نظر اندازه و همچنین، سبک‌های معماری متفاوت هستند. در اینجا برخی از انواع پلان دوبلکس ویلایی معرفی شده‌اند.

پلان دوبلکس ویلایی یک طبقه

همان‌طور که از نام آن پیداست، خانه‌های دوبلکس یک طبقه، در یک سطح و معمولاً بدون زیرزمین هستند و اندازه آنها بستگی به‌اندازه زمینی که در آن ساخته شده‌اند، دارد. واحدها می‌توانند در کنار هم یا در مقابل یکدیگر باشند. آنها اغلب تصاویر آینه‌ای هم هستند. این نوع پلان ویلایی دوبلکس برای افرادی که مشکلات حرکتی دارند ایده‌آل است، زیرا پله ندارد.

پلان دوبلکس ویلایی استاندارد Standard duplex house plan: این پلان ویلایی دوبلکس، نقشه ساخت ویلای دوبلکسی را ارائه می‌دهد که اکثر افراد در ذهن خود دارند؛ یک خانه دو طبقه که یک طبقه آن توسط پله به‌طبقه دوم متصل می‌شود. طبقه پایین شامل اتاق نشیمن و آشپزخانه است و در طبقه بالا اتاق‌خواب‌ها و سرویس قرار دارند.

پلان دوبلکس ویلایی همکف :Ground duplex house plan پلان دوبلکس ویلایی همکف طوری طراحی شده‌ است که طبقه پایین رو به‌باغ بوده و شامل اتاق خواب‌ها می‌شود.

طبقه فوقانی آپارتمان شامل اتاق نشیمن و آشپزخانه است. این نوع نقشه ویلا دوبلکس برای صاحبان خانه‌هایی مناسب است که تعامل زیادی با باغچه و محیط بیرونی خانه داشته و یا حیوانات خانگی دارند.

پلان ویلایی دوبلکس کم ارتفاع :Low-rise duplex plan این پلان دوبلکس ویلایی شامل بالکن‌های بزرگ و اتاق زیر شیروانی در طبقه دوم است. معمولاً این خانه‌ها در مساحت کمتری در مقایسه با دیگر انواع خانه‌های دوبلکس ساخته می‌شوند و ساخت آنها نیاز به طراحی دقیق و تامل زیاد دارد.

پلان ویلایی دوبلکس باریک:Narrow Lot Duplex Plan این نوع نقشه ویلا دوبلکس، برای هسته‌های شهری پرجمعیت و زمین‌هایی که عرض آنها از حدود 50 فوت بیشتر نباشد، ایده‌آل است. علیرغم اندازه محدود، خانه‌های باریک می‌توانند در داخل بسیار بزرگ باشند. این پلان ویلایی دوبلکس اغلب برای جبران ناتوانی در ساخت و ساز است.

فرق دوبلکس با خانه دو طبقه

برخی از افراد در تشخیص خانه دوبلکس و دو طبقه دچار مشکل می‌شوند. اگرچه هر دوی این خانه‌ها دارای دو طبقه هستند، اما در ویلای دوبلکس دو طبقه از داخل به‌هم مرتبط‌شده و دارای یک راه‌پله داخلی هستند. همچنین، هر کدام از آنها دارای برخی از امکانات یک خانه کامل می‌باشند. این درحالی است که خانه‌های دو طبقه دارای دو خانه کاملا مستقل با همه وسایل هستند که راه پله‌‌ای که آنها را به‌هم متصل می‌کند، از یک راهرو مشترک عبور می‌کند.برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید نقشه دو طبقه ویلایی به این صفحه مراجعه کنید.


مزایای استفاده از نقشه ویلا دوبلکس

زندگی در آپارتمانی که با استفاده از یک نقشه ویلا دوبلکس مناسب ساخته‌شده باشد، دارای مزایای زیر است:

مزایای مالی

اگرچه در ایران مرسوم نیست، اما بسیاری از افراد در جهان، طراحی پلان ویلایی دوبلکس را به‌این منظور انجام می‌دهند تا یک بخش از ساختمان را اجاره دهند. این خانه‌ها معمولا محل استقرار مناسبی برای دانشجویانی است که می‌خواهند از خدمات صاحب‌خانه مانند پخت غذا و تمیزی اتاق استفاده کرده و در عین حال یک فضای مستقل برای زندگی داشته باشند.

برگزاری گردهمایی‌ و مهمانی

اگر اهل مهمانی گرفتن باشید، نقشه ویلا دوبلکس یکی از بهترین نقشه‌هایی است که می‌توانید برای ساخت خانه از آن استفاده کنید. گرفتن مهمانی در این خانه‌ها بدون ایجاد مزاحمت برای سایر افراد خانواده امکان‌پذیر است. از آنجا که اتاق‌های خواب، سرویس‌ها و گاهی آشپزخانه در طبقه بالا هستند، شما یک بخش کاملا مجزا برای برگزاری مهمانی و جلسات خود دارید.

زندگی جمعی

ویلا دوبلکس یک راه حل ایده آل برای خانواده‌های پرجمعیت است که می‌خواهند با هم بمانند، اما حریم خصوصی خود را داشته باشند. آنها می‌تواننند در طبقات مستقل خانه زندگی کنند و هنگام غذا و یا مهمانی در طبقه پایین دور هم جمع شوند.

طراحی یک پلان ویلایی دوبلکس یا نقشه خانه ویلایی، اولین قدم برای ساخت یک خانه دوبلکس است. این پلان‌ها انواع مختلفی دارند که انتخاب آنها بر اساس بودجه، سایز زمین، هدف از ساخت خانه و موقعیت محیطی انجام می‌شود. خانه‌های دوبلکس یک راه حل به‌صرفه و عالی برای خانواده‌های پر جمعیت و افرادی است که می‌خواهند استقلال کافی داشته باشند و در عین حال از زندگی جمعی فاصله نگیرند.

مارا در شبکه های احتماعی دنبال کنید
با ما در ارتباط باشید
تلفن تماس: