طراحی نمای مدرن ساختمان
 
 

در طراحی مدرن ساختمانی، نماها به روشی جدید و متفاوت از سبک‌های پیشین معماری طراحی شدند. نوعی طراحی ساده و هندسی که در سال‌های بعد، به ساده‌گرایی بیشتر یا سبک مینیمالیسم تبدیل شد.

با ما در نگاهی به طراحی مدرن ساختمانی همراه باشید.

معماری مدرن سبکی در طراحی ساختمان‌ها است که چند هدف اصلی را دنبال می‌کند. کارکردگرایی یکی از اهداف مهم در طراحی مدرن ساختمانی است. دوری از تزئینات ویژگی دیگر معماری مدرن است. اصالت فرم و غلبه فرم‌های هندسی در طراحی ساختمانی، ویژگی دیگر معماری مدرن است. برای شناخت بهتر معماری مدرن بهتر است ویژگی‌های این سبک را بشناسیم.

@title

ویژگی‌های طراحی مدرن ساختمان

در ادامه به معرفی و بررسی ویژگی های طراحی مدرن ساختمان می پردازیم. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.


استفاده از مصالح خاص در طراحی مدرن ساختمانی

آهن، بتن و فولاد پایه‌گذار طراحی مدرن ساختمانی بودند. با کمک این مصالح ساخت سازه‌های بلندمرتبه و آسمان‌خراش‌ها ممکن شد. در این میان، شیشه هم به کمک معماران آمد و طراحی نمای مدرن ساختمان‌ها با مدد از آن ممکن شد.


تاکید بر فرم و عملکرد در طراحی مدرن ساختمان

بهره‌گیری از فرم‌ها در طراحی مدرن ساختمانی اهمیت زیادی دارد. با مدد از فرم‌ها می‌توان طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان را به‌صورت خاص و منحصربه‌فرد درآورد. زیبایی سازه، ارتباط آن با طبیعت، ساخت سایبان و موارد دیگر با مدد از فرم‌های هندسی در طراحی نما مدرن ساختمان دست‌یافتنی می‌شوند.


انعطاف‌پذیری طراحی مدرن ساختمانی

تفاوتی نمی‌کند طراحی نما مدرن ساختمان یا طراحی و ساخت اسکلت سازه مورد توجه معماران قرار گرفته باشد. آنچه در طراحی مدرن ساختمانی مورد دقت قرار می‌گیرد، آن است که همیشه جا برای استفاده از مصالح جدید و به‌روز در این سبک وجود دارد. البته این نکته به‌معنای بهره نبردن از مصالح قدیمی در طراحی ساختاری سازه و طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان نیست.

در طراحی مدرن ساختمان، ممکن است هرگونه مصالح سنتی و مدرن مورد استفاده قرار گیرد. بهره‌گیری از مصالح سنتی مانند آجر، چوب و سنگ هم در طراحی نما مدرن ساختمانی معمول است.


بهره‌گیری از جدیدترین فناوری‌ها

طراحی مدرن ساختمانی بر پایه استفاده از جدیدترین فناوری‌ها در طراحی و ساخت سازه‌ها بنا شده است. در این میان، هر تکنولوژی جدیدی که کار ساخت سازه را آسان‌تر می‌کند هم پذیرفته شده است. اصول طراحی مدرن ساختمانی هیچ تعصبی هم در بهره‌گیری از مصالح جدید ندارد. مصالح جدید نیز هنگامی که با طراحی این سازه‌ها، چه در ساختار و چه در طراحی نمای مدرن ساختمان هماهنگ باشند، مورد پذیرش قرار می‌گیرند.

پلان‌های باز در طراحی مدرن ساختمانی

یکی دیگر از ویژگی‌های طراحی مدرن ساختمانی، پلان‌های باز و گسترده است. از آنجا که عملکردگرایی یکی از هدف‌های اصلی معماری مدرن به حساب می‌آید، طراحی مدرن ساختمانی نیز بر اساس فضاهای باز شکل گرفته است. در طراحی سازه‌های مدرن، اتاق پذیرایی خانه‌ها بزرگ است و با وصل شدن به فضای نشیمن خانه و آشپزخانه فضای بزرگتری را هم شکل می‌دهد.

دیوارهای شیشه‌ای در طراحی مدرن نما

بهره‌مندی از شیشه یکی دیگر از ویژگی‌های طراحی نمای مدرن ساختمان است. دیوارهای شیشه‌ای بزرگ از بارزترین جلوه‌های طراحی نما مدرن ساختمان است. دیوارهایی که گاهی تنها پرده‌ای شفاف بین سازه و فضای بیرون برپا می‌کنند. البته تنها کاربرد شیشه استفاده در طراحی نمای مدرن ساختمان نیست. در معماری مدرن، استفاده از دیوارهای شیشه‌ای برای جداسازی فضاهای اداری هم معمول است. برخی دیوارهای داخلی خانه‌ها، مانند دیوارهای حمام هم از شیشه ساخته می‌شوند.

نور فراوان در طراحی مدرن ساختمانی

بهره بردن از شیشه در طراحی نمای مدرن ساختمان نور فراوان و طبیعی را به سازه‌های مدرن هدیه می‌کند. طراحی مدرن ساختمانی، برخلاف معماری کلاسیک، خانه‌ها را به‌اندازه‌ای روشن می‌کند که نیازی به بهره بردن از نور مصنوعی در روز نباشد.


طراحی نمای مدرن ساختمان

طراحی مدرن ساختمان بدون در نظر گرفتن نمای سازه کامل نمی‌شود. در طراحی نمای مدرن ساختمان ویژگی‌های مختلفی مورد نظر قرار می‌گیرد. برای شناخت ویژگی‌های طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان ها، بد نیست نگاهی به آنها داشته باشیم:


نوآورانه بودن طراحی نمای مدرن ساختمان

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های طراحی نما مدرن ساختمان، نوآورانه بودن آنها است. با نگاهی به نمونه‌های طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان ها، متوجه مبتکرانه و نوآورانه بودن آنها می‌شوید. نمونه‌های مشابه طراحی نما مدرن ساختمان را شاید در هیچ‌کجای دیگر ندیده باشید.

نامتقارن بودن طراحی مدرن ساختمان در نما

طراحی نامتقارن یکی از ویژگی‌های اصلی معماری مدرن است. این نامتقارن بودن هم در نقشه و هم در نمای سازه پدیدار می‌شود

. شما در طراحی نمای مدرن ساختمان نمی‌توانید قرینه‌سازی نمای کلاسیک و دیگر سبک‌های قدیمی را ببینید.


ارتباط با فضای بیرون در طراحی نما مدرن ساختمان

یکی از نکته‌های مهم در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان ها، ارتباط بین فضای داخلی با فضای خارجی سازه است. شیشه یکی از عوامل ربط‌دهنده این فضاها به یکدیگر است. بهره بردن از درهای بزرگ و سراسری، و باز شدن کامل آنها نیز عامل ارتباطی مهمی بین فضای داخلی و خارجی سازه در طراحی مدرن ساختمانی است.

استفاده از خط‌های صاف در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان

بیشترین نمونه‌های طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان بر پایه بهره‌مندی از خط‌های صاف پایه‌ریزی شده است. طراحی نمای مدرن ساختمان حالتی مینیمال دارد. حتی استفاده از خط‌های صاف هم در این سازه‌‌ها با ملاحظه صورت می‌گیرد.

سقف‌های ساده در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان

سقف‌های ساده مسطح و گاه، شیب‌دار یکی دیگر از ویژگی‌های طراحی نمای مدرن ساختمانی است. در طراحی و ساخت سازه‌های مدرن، سقف‌های منحنی، گنبددار، نوک‌تیز و سقف‌های ترکیبی دیده نمی‌شود.

دوری از تزئینات در طراحی نما مدرن ساختمان

تزئینات شلوغ، نقش‌هایی با خطوط منحنی، گل و برگ و دیگر طرح‌های تزئینی جایی در طراحی نما مدرن ساختمان ندارد.


انواع نماها در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان

طراحی نما مدرن ساختمان با توجه به نوع سازه به چند دسته تقسیم می‌شود:

طراحی نمای مدرن ساختمان های آپارتمانی

آپارتمان‌های مدرن یکی از معمول‌ترین سازه‌های مدرن در دنیا به شمار می‌روند. نمونه‌های برجسته‌ای از طراحی نما در آپارتمان‌های مدرن دنیا مورد توجه قرار گرفته است.

طراحی نما مدرن ساختمان در سازه‌های ویلایی یک‌طبقه

طراحی مدرن ساختمان های ویلایی یکی از چشمگیرترین و بارزتری نمونه‌های طراحی مدرن در دنیا را شکل داده‌اند. طراحی‌های مبتکرانه و بی‌نظیر ویلاها سازه‌هایی در اختیار شما قرار داده است که هرکدام زیبا، منحصربه‌فرد و به‌یادماندنی هستند.

طراحی نما مدرن ساختمان به‌صورت نیم‌پیلوت

خانه‌های ویلایی نیم‌پیلوت هم زیبایی خاص خود را دارند. در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان های نیم‌پیلوت، بخشی از سازه با اختلاف سطح با بخش دیگر ساخته می‌شود. این اختلاف سطح در طراحی نمای مدرن ساختمان فضایی برای پارکینگ پدید می‌آورد.

طراحی مدرن ساختمانی به شکل دوبلکس

ساختمان‌های دوبلکس را همگان می‌شناسند. در طراحی مدرن ساختمانی به‌روش دوبلکس، پله‌هایی مرکزی و زیبا طبقه همکف را به طبقه دوم خانه ویلایی ارتباط می‌دهند. طراحی نمای مدرن ساختمان های دوبلکس هم اندکی با سازه‌های ویلایی معمولی متفاوت است.

طراحی نما مدرن در ساختمان‌های اداری و تجاری

نمای سازه‌های اداری و تجاری مدرن نیز باید مطابق با سبک مدرنیسم طراحی و ساخته شوند. نمونه‌های بسیار زیبایی از طراحی مدرن ساختمان های اداری در کارنامه معماران این سبک ثبت شده است که باید آنها را ببینید.

مصالح مورد استفاده در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، شیشه یکی از مهم‌ترین عناصر در ساخت طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان است.

سیمان، چوب، آجر و سنگ هم از دیگر مصالح مورد استفاده در نمای سازه‌های مدرن هستند. اما استفاده از مصالح در نمای سازه‌های مدرن به همین موارد منحصر نمی‌شود. مصالح قدیمی و جدید بسیاری در نمای سازه‌های مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

انواع نماها در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان

در طراحی نما مدرن ساختمان، می‌توانیم از مواد سنتی و مدرن بهره ببریم با نگاهی به نماهای مختلف سازه‌های مدرن، نماهی بسیاری را در آنها می‌بینیم:

* نمای چوبی.

* نمای شیشه‌ای.

* نمای اچ پی ال.

* نمای کامپوزیت.

* نمای آجری.

* نمای سنگ طبیعی.

* نمای سیمانی و بتنی.

* نمای سنگ ساختمانی.

* نمای سرامیک خشک.

* نمای لوور آلومینیومی.

* نمای دکوراتیو.

* نمای جی اف آر سی.

* نمای فایبر سمنت برد.

* نمای تراکوتا.

نورپردازی در طراحی نمای مدرن ساختمان

روش‌های مختلفی برای نورپردازی سازه‌های مدرن در دسترس است که هریک حال‌وهوای ویژه خود را دارند. نورپردازی سازه مدرن شما را زیباتر می‌سازد و جلوه خاصی در شب به آن می‌دهد. نورپردازی تاکیدی، نورپردازی هوشمند، نورپردازی استاتیک و نورپردازی دینامیک از انواع روش‌های نورپردازی در طراحی مدرن نمای بیرونی ساختمان به شمار می‌روند.

معماران خانه‌های مدرن سازه‌هایی برای زندگی راحت در اختیار شما قرار می‌دهند.

در واقع، طراحی مدرن ساختمان، اگر با هدف ساخت خانه باشد، زیباترین و راحت‌ترین خانه را به شما ارائه می‌کند. خانه‌ای با فضاهای گسترده، باز و روشن که آسایش شما را فراهم کند. طراحی مدرن ساختمان های اداری و تجاری نیز کاربردی‌ترین سازه‌های خدماتی را به شما تحویل می‌دهد.

و در پایان، طراحی نمای مدرن ساختمان در خدمت سازه مدرن شما قرار می‌گیرد و آن را کامل ‌می‌کند.

مارا در شبکه های احتماعی دنبال کنید
با ما در ارتباط باشید
تلفن تماس: